Inspectie geeft groene score

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) controleert in Nederland op de veiligheid van voedsel en consumentenproducten. Deze organisatie keurt ook regelmatig Voedselbanken en komt dan (onaangekondigd) langs. Drie weken geleden werd onze Voedselbank gecontroleerd en we kregen 90 van de 100 punten; een zogenaamde groene score en daar zijn we enorm trots op.


De inspectie is gebaseerd op de regels van de Branche Hygiëne Code. Die zijn aangevuld met het handboek van de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken. De inspectie controleert op heel veel punten, zoals op ongediertebestrijding, schoonmaak, opslaan van producten en temperatuurbeheersing. Op alle punten kregen we de maximum score van 100 punten, alleen constateerde ze dat de koeling nog 2 verbeterpunten had en daarom is de eindscore 90. We hebben direct de monteur laten komen en de verbeterpunten zijn aangepakt.


We zijn blij met het inspectierapport en zullen dankzij de aanpassingen aan de koeling weer op 100 punten uitkomen. Deze groene (90-100) score betekent dat de basisvoorwaarden en processtappen uit de hygiënecode binnen Voedselbank Zevenaar goed bekend zijn, er is kennis van zaken wat betreft voedselveiligheid, we zijn voldoende alert op tekortkomingen en nemen initiatief om te corrigeren als dat nodig is. Door het oppakken van de verbeterpunten uit het rapport blijft de HACCP binnen onze Voedselbank geborgd.


Op deze plek willen we alle vrijwilligers en coördinator voedselveiligheid Emile Koenders in het bijzonder, bedanken voor hun inzet. Want zij zorgen ervoor dat er binnen onze Voedselbank netjes, veilig en hygiënisch wordt gewerkt.

Voedselbank Zevenaar

Volg ons

© 2023 Voedselbank Zevenaar
Website: Dix Design