Open huis

Open huis bij voedselbank Zevenaar

De week van 14 tot 20 oktober is het de landelijke Week van de Voedselbanken. De voedselbank Zevenaar doet hieraan mee door een open huis te houden op zaterdag 19 oktober.

De Week van de Voedselbanken is niet toevallig gekozen in week 42. Op 16 oktober is het wereld Voedseldag en op 17 oktober is het wereld Armoededag. Beide thema’s raken de kern van het werk van voedselbanken. In onze missie staat vastgelegd dat wij voedsel inzamelen dat anders verspild zou worden. En dat uitdelen aan mensen die dat heel hard nodig hebben. Alle voedselbanken strijden zo tegen voedselverspilling.

Voedselbank Zevenaar houdt open huis om meer mensen te laten zien hoe de voedselbank werkt. Wil je zien waar voedselbank Zevenaar haar producten van krijgt? Hoe die kratjes worden gevuld? Wil je zien hoe we omgaan met voedselveiligheid? Ben je benieuwd wanneer je eigenlijk in aanmerking komt voor voedselhulp? De vrijwilligers van de voedselbank vertellen je er alles over en leiden je rond.  Nog lang niet iedereen die van onze hulp gebruik mag maken, weet ons te vinden. We hopen deze dag de drempel te verlagen zodat we meer inwoners van Zevenaar kunnen helpen. Daarom zijn ook hulpverleners bijzonder welkom; zij zijn tenslotte degene die de aanvraag voor ondersteuning van hun cliënt kunnen doen.

Voedselbank Zevenaar houdt zaterdag 19 oktober open huis op haar locatie Reisenakker 12 in Zevenaar. Tussen 10.00 en 12.00 uur is iedereen welkom, vooraf aanmelden is niet nodig.

Komt u ook een kijkje nemen?