Op zoek naar de gouden tip!

Op zoek naar een vaste accommodatie

Sinds jaren gebruikt Voedselbank Zevenaar het pand op Reisenakker in Zevenaar als haar uitvalsbasis. Ondanks diverse gesprekken met de gemeente blijft helaas onduidelijk of de stichting deze ruimte kan blijven gebruiken. Voedselbank Zevenaar roept daarom iedereen met ideeën op zich te melden. Vanuit het krantenartikel dat vorige week werd geplaatst, kregen we diverse reacties en tips binnen. Helaas zat de goede tip er nog niet tussen. Het is belangrijk voor onze clienten dat de accommodatie centraal gelegen is in de kern Zevenaar en dat deze goed bereikbaar is. Omdat we afhankelijk zijn van subsidies en giften is het helaas niet mogelijk om hoge huurkosten te betalen. Heeft u nog een tip, dan horen we dat graag!

Op het zogenaamde Goede Doelen Plein aan de Reisenakker 12 in Zevenaar zijn meerdere organisaties gevestigd. Zoals CV De Toetenburgers, het Braamhuis, de Nutstuinen en Nandri. De Voedselbank zetelt er ook en gebruikt er een loods als opslagruimte en als vast uitgiftepunt voor
inwoners van stad Zevenaar. Wekelijks komen ruim 90 huishoudens er hun voedselpakket ophalen.

Het bestuur maakt zich zorgen over de continuïteit van haar dienstverlening, terwijl zoveel inwoners ervan afhankelijk zijn. Het pand is eigendom van de gemeente Zevenaar en de Voedselbank gebruikt de hal. Via een anti-kraak regeling wordt een vergoeding betaald aan Alvast. Het pand is in slechte staat en wordt amper onderhouden.  Tot de gemeente weet wat ze met dit pand wil, worden namelijk alleen hoognodige reparaties verricht.  De onzekerheid blijft echter voortduren en het bestuur is daarom dringend op zoek naar een permanente locatie die het liefst gelijkwaardig is qua grootte (tenminste 250 m2), voldoet aan alle veiligheidsnormen, parkeergelegenheid biedt en gelegen is in Zevenaar.  Inwoners of organisaties met een idee kunnen het bestuur tippen door te mailen met bestuur@voedselbankzevenaar.nl .