Op zoek naar betere huisvesting

Uit De Gelderlander online:

Voedselbank Zevenaar zoekt nieuw pand: zónder houtrot en muizen, mét de juiste temperatuur

ZEVENAAR - De voedselbank in Zevenaar is op zoek naar een ander pand. De huidige loods aan de Reisenakker, waar de voedselbank sinds 2012 is gevestigd, kampt met een reeks gebreken. ,,Twee jaar geleden wilden we het pand laten schilderen”, zegt Harry Scharrenborg, voorzitter van de Voedselbank Zevenaar. ,,De schilder wilde niet eens aan de klus beginnen, vanwege de slechte staat van het hout.” In het verleden werden bouwmaterialen opgeslagen in de loods. ,,In de zomer wordt het er bloedheet. In de winter moesten we twee jaar geleden de waterleiding afsluiten, omdat het buiten vroor”, vertelt Scharrenborg. Als klap op de vuurpijl worstelt de voedselbank met een muizenplaag. Scharrenborg: ,,We zoeken een goed gebouw met een oppervlakte van 300 vierkante meter dat goed te verwarmen is.”

Over de huidige locatie van de voedselbank in Zevenaar, die 150 klanten heeft, is Scharrenborg tevreden, net als over het oppervlak: ,,We hebben ruimte genoeg. Toen vanwege corona de 1,5 meter maatregel inging, moesten veel voedselbanken de deur sluiten omdat de vrijwilligers niet voldoende afstand konden houden. Dat probleem hebben wij niet.”

‘Duur grapje’

Het pand is van de gemeente. Die gaat op zoek naar een alternatief voor de voedselbank. Volgens een gemeentewoordvoerster is opknappen van het huidige gebouw ook een optie. ,,Verbouwing van de loods wordt een duur grapje”, denkt Scharrenborg. De voedselbank had belangstelling voor het voormalige pand van de Volksuniversiteit aan de Vincent van Goghstraat. Dat kan niet, omdat de gemeente daar zo’n twintig huizen wil bouwen.