Eieren en brood geschonken

Dankzij cv De Boemelburcht eieren en brood

De afgelasting van de carnavalsoptocht in Zevenaar heeft zondagmiddag 23 februari tot een grote verrassing geleid voor onze Voedselbank in Zevenaar; we kregen ruim 1.200 eieren en ongeveer zestig broden cadeau. 

De Gelderlander; Elk jaar deelt dit team broodjes met een gebakken ei uit aan de deelnemers van de Boemelparade, zoals de carnavalsoptocht in Zevenaar heet. Ook dit jaar stond deze traditie weer op de planning. Het slechte weer zette zondag echter een streep door de optocht, net als in de meeste plaatsen.Daardoor zat het eierbakteam opgezadeld met talloze eieren en broodjes. ,,Heel zonde, want alle inkopen hadden we al. Het is nog vers spul ook. De broden krijgen we jaarlijks gesponsord van Bakkerij Godschalk en de eieren komen van kuikenboerderij Ter Heerdt uit Oud-Zevenaar. Zaten we dan, met al die spullen. We wisten niet goed wat we ermee moesten”, zegt Keultjes.

De eierbakkers zocht daarom naar een bestemming voor de voorraad. ,,Zo kwamen we op het idee om het aan de Voedselbank te schenken. Dan hebben tenminste veel mensen er wat aan, was de gedachte erachter. De sponsoren waarvan we de spullen kregen, gingen gelukkig akkoord.” Bij de overhandiging van de spullen, reageerden de medewerkers van de Voedselbank ‘ontzettend enthousiast’ volgens Keultjes. ,,Helemaal omdat eieren er normaal gesproken niet uitgedeeld worden. Alleen met Pasen gebeurt dat, zo begreep ik. Dat de optocht niet door kon gaan, blijft een domper. Maar het doet me heel goed dat we uiteindelijk zoveel mensen blij hebben kunnen maken.”