Dankbaar dat we open zijn

Danzkij veel hulp gewoon geopend

Voedselbank Zevenaar zet alles op alles om de uitgifte van voedselpakketeen door te laten gaan. Ook als het coronavirus zich steeds verder verspreid, want inwoners hebben de ondersteuning juist nu hard nodig. Om de uitgifte door te laten gaan is elke week veel nodig. Denk daarbij aan ondermeer; chauffeurs die met de bus voedsel ophalen bij de regionale opslag in Arnhem en bij de lokale middenstand. Inpakkers die van al het voedsel wekelijks zo'n 160 pakketten samenstellen. En andere vrijwilligers die ervoor zorgen dat bij elke uitgifte de pakketten bij de juiste mensen terecht komen. Er is dus behalve voedsel ook elke week veel hulp nodig van vrijwilligers. Door het coronavirus moesten sommige vrijwilligers de afgelopen week thuisblijven, maar gelukkig wilden anderen dan juist weer bijspringen. Daardoor kon de uitgifte vrijdag 20 maart gewoon doorgaan. Onze cliënten hebben gelukkig ook alle begrip dat er soms wat langer gewacht moet worden, omdat nu maar 1 persoon tegelijk naar binnen mag (voorheen was dat met 2 tegelijk).

We zijn ook de bedrijven dankbaar die juist in deze tijden aan ons denken met extra donaties van voedsel en middelen. We ontvingen voedsel van onder andere bedrijfskantine Essilor, restaurant Asian Spoon, de gemeente Zevenaar (na inzameling onder personeel), Albert Heyn, La Place en van een aantal particulieren. Dank daarvoor!

We doen ons best ook de aankomende weken open te blijven. We volgende daarbij altijd de richtlijnen van het RIVM en Voedselbank Nederland. Houd deze site in de gaten voor het laatste nieuws. Onze cliënten worden bij eventuele veranderingen ook geinformeerd door hun hulpverlener.