1200 euro bij elkaar gefietst!

Resultaten tweede FietsChallenge A12: ruim 1200 euro voor Voedselbank Zevenaar

 

Bijna 400 mensen uit of naar De Liemers en Arnhem gaven afgelopen maanden gehoor aan de oproep van het project A12 Slim Reizen. Om “de bezinepomp in te ruilen voor de fietspomp” tijdens de Fietschallenge A12. Doel van de fietsactie was om op een leuke manier meer mensen op de fiets te krijgen en daarmee de drukte op de A12 en omliggende wegen te verminderen. In totaal fietsten de deelnemers 94.282 kilometer. Zij bespaarden hiermee 14.432 kilogram aan CO2-uitstoot en ruim 6.360 liter brandstof

Winst voor de regio
Met elke kilometer die deelnemers de afgelopen maanden aflegden, spaarden zij punten. Deze punten werden omgezet in donaties aan goede doelen in De Liemers en Arnhem. In totaal is er voor € 9.330,- bij elkaar gefietst voor deze goede doelen. De Voedselbank Zevenaar was een van de doelen waarvoor gefietst kon worden. Bestuurslid Henk de Reus ontving een cheque van € 1.258,95 uit handen van projectmanager Sandra Faessen. De Voedselbank zet zich met een team vrijwilligers in voor mensen in de gemeente Zevenaar die onder de armoedegrens leven. Zij voorzien zo’n 150 huishoudens wekelijks van een voedselpakket. 

Meer fietsen, minder files
“We stimuleren iedereen om vaker de fiets te pakken. Naar werk, school, de sportvereniging, supermarkt of gewoon een blokje voor je plezier,” vertelt Sandra Faessen, projectmanager A12 Slim Reizen. “Dit komt niet alleen ten goede aan de (mentale) gezondheid van mensen, maar ook de bereikbaarheid van De Liemers en Arnhem. Het is weer hartstikke druk tussen Arnhem en de Duitse grens en de files die tijdens de pandemie wegbleven, zijn weer terug als vanouds. De A12 ter hoogte van De Liemers staat zelfs in de top tien van drukste fileplekken van Nederland. Als meer mensen met de fiets naar hun werk gaan in plaats van met de auto, leidt dat tot minder verkeer op de A12 en de lokale wegen.”